maanantai 25. tammikuuta 2010

Sydney, Australia - Australia Day



Eilen, kuten toissapäivänäkin, ilma oli pilvinen. Meitä se ei kuitenkaan haitannut, sillä ilma oli vain viileämpää. Mukavaa kun saa välillä kävellä rauhassa ilman hirveää hikeä. Harmaasta ilmasta johtuen emme viitsineet käydä kuvaamassa oopperataloa, joten päädyimme Powerhouse museumiin. Näimme tekniikan kehittymisen 1700-luvulta lähtien ja Miika sai verestellä muistojaan Commadore 64:n parissa 80-luvun osastolla. Eihän se pelaaminen varmaan sujunut enää niin hyvin kuin menneinä vuosina. Kerroksia oli kerrosten perään ja nähtävää riitti. Vihdoin molemmilta loppui kunto ja päätimme lähteä metsästämään ruokapaikkaa.

Saatuamme vatsamme täyteen kiinalaista purtavaa oli meillä taas hetkeksi energiaa kaupungilla pyörimiseen. Ihan mukavalle kaupungille tämä Sydney tuntuu; ihmisiä on sopivasti ja paikkana vaikuttaa pienemmältä mitä todellisuudessa onkaan. Tosin katukuva näyttää aasialaisvoittoiselle ja esimerkiksi kaupan kassoilla on ollut lähes poikkeuksetta pelkkiä aasialaisia.

Tänään parin päivän tauon jälkeen aurinko taas näyttäytyi ja lämpötila nousi heti yli 30 asteen. Saimmekin viettää hyvässä säässä Australia-päivää ja se näkyi myös ihmisten määrässä. Kadunvarret olivat täynnä hienoja vanhoja autoja ja oopperatalon edustalla keinui satapäin toinen toistaan isompia paatteja. Hitsi, nehän pilaavat taiteelliset kuvamme. Nyt on kuitenkin pakolliset Sydneyn oopperatalon ja Harbour Bridgen kuvat otettu. ”Voi miten pieni”: Miika totesi tuon valkoisen arkkitehtuurin helmen nähdessään: ”ja eihän se ole edes valkoinen”.

Miika alkoi toissailtana etsimään aurinkolasejaan ja vielä tovin raivaamisen jälkeenkään niitä ei näkynyt. Kerrankin Miikalta on jotain hukassa ja itse asiassa ei ole ensimmäinen kerta kun niitä etsitään. Päätimme pidentää vielä hieman tämän päivän kävelyreittiämme ja käydä kysymässä laseja autovuokraamosta. Siellähän ne olivat ja säästöä tuli heti, kun ei tarvitse uusia hommata.

Alamme kohta valmistautumaan huomiselle lennolle, sillä aamulla on aikainen herätys - lentomme Queenstowniin lähtee yhdeksältä aamulla. Lisää juttua luvassa siis Uuden-Seelannin maalta.

- Maiju

3 kommenttia:

  1. Näytätte tosi freeseiltä kuvassa. Sittenpä odotellaan juttuja ja kuvia Uudesta-Seelannista.

    VastaaPoista
  2. Mahtavia kuvia,hyviä juttuja,paljon nähtävää,uutta ja ihmeellistä. Hienoa kun teillä on tilaisuus nautiskella kaikesta tuosta,keräillä henkistä pääomaa. Olette ajatuksissani. Turvallista matkaa Uuteen-Seelantiin.

    VastaaPoista
  3. Aussilandia koettu, kiitos taas mukavasta matkaseurasta, hyppään kyytiin seuraavalle etapille, ei kun menoksi.

    VastaaPoista