perjantai 8. tammikuuta 2010

Nagoya, Japani - pukspuksjuna

Ajelimme eilen junalla 9 tuntia Hiroshimasta Nagoyaan. Pohjoiseen päin matkatessamme huomasimme ihmeeksemme, että jossain paikoin oli satanut kunnolla lunta isoista lumikasoista päätellen.

Toissapäivänä siis tustuimme Hiroshiman ihmeelliseen maailmaan ja ensitöiksemme kävimme katsomassa Atomic Bomb Domea (joka näkyy kuvassa) ja Hiroshima Peace Memorial Museumia. Tehoturisteina lähdimme heti nuudelilounaan jälkeen Miyajima saarelle katsomaan ihmeellistä Itsukushima Shrineä. Vihdoinkin jotain vihreää! Kävelimme metsissä ja nousimme köysirataa pitkin vuorelle ihailemaa saarta yläilmoista. Miikan flunssan takia emme voineet kuitenkaan kävellä sen enempää, joten saaren korkein kohta jäi näkemättä. Kuitenkaan saaren lukuisia peuroja ei voinut olla näkemättä. Nämä viekkaat eläimet vaanivat herkeämättä turistien karttoja ja muita tärkeitä papereita. Joten olkaa varovaisia jos sinne päin suunnittelette reissua. :)

Saavuimme eilen tänne Nagoyaan, josta varasimme hotellin. Ihan niin kuin Hiroshimassakin päädyimme hotelliin koska yllätykseksemme se oli halvin vaihtoehto. Luksusta - oma suihku ja vessa hienoin toiminnoin. Tutustuimme eilen myös ensimmäistä kertaa sushiin paikkallisessa ravintolasssa. Hyvää oli ja jopa Miikalta puikoilla syöminen onnistui mallikkaasti.

Tänään tarkotuksena olisi käydä Toyota museossa ennen 6 tunnin junamatkaa Tokioon. Kyllä junamatkailu on mukavaa kun haluaa säästää..

-Maiju


Näkymiä Miyajima saaren huipulta
Itsukushiman kelluva torii


4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, melkein kuin ulkomailta. Koitahan Miikakin tervehtyä; onhan se kova paikka, kun lähtee kodin lämmöstä kylmään maailmaan, villasukat vaan jalkaan.

    VastaaPoista
  2. No, nyt ei kun Australian lämpöön tervehtymään!

    VastaaPoista
  3. Pikaista paranemista Miikalle. Terkkuja Miika-enolle ja ihanalle Maijulle!

    VastaaPoista
  4. Aivan hervottoman hillittömän hienoja kuvia! Jos on kotimaa Suomikin nyt komeimmillaan, niin kyllä käyp silti vähän katteeks! Hyvää matkan jatkoa, pysykää terveinä ja ehjinä!

    VastaaPoista