torstai 6. syyskuuta 2012

Singapore - häämatka alkaa miljoonakaupungista

Kiitos kaikille hääjuhlaamme osallistuneille. Toivottavasti viihdyitte. Päivä oli meistä kaikin puolin täydellinen. Iso kiitos siitä kuuluu kaasoille ja bestmaneille, tehtävään valittiin epäilemättäkin paras tiimi. Kiitos myös apujoikoille, teidän kaikkien apu oli korvaamatonta ja ilman teitä emme koskaan selvinneet kaikesta siitä. Kiitos baarimikolle tai mikoille, kiitos Dj-duolle, valokuvaajalle, videokuvaajalle, kuvausapulaiselle, keittiöhenkilökunnalle, puheiden pitäjille, tanssijoille, hassuttelijoille ja ihan kaikille teille, teidän vuoksenne päivämmme oli täydellinen. Kiitos myös avustuksistanne, olette ajatuksissamme matkamme jokaisissa hetkissä nyt ja tulevaisuudessa.


On ihanaa olla taas reissussa ja kirjoittaa blogia. Tämä se vasta on elämää!   

Näin alkuun myös iso kiitos Tuukalle ja Elisalle kyydistä Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä maittavasta ruoasta, se oli oiva alku kauan odotetulle matkallemme. Edessä oli 11 tunnin lento Singaporeen. Juhlan väsyttäneiden juhlijoiden ei tarvinnut juurikaan hoikutella unta, joten lento meni yllättävän nopeasti ja laskeuduimme Sinagaporen kentälle vähän neljän jälkeen paikallista aikaa. Laukut saatuamme otimme taksin ja ajelimme hotellille. Kaupunki itsessään vaikuttaa mukavalle ja näin ensisilmäyksellä ainakin siisteimmälle koskaan näkemälleni suurkaupungille. Kävimme illalla vielä hakemassa hieman esimakua kaupungin tarjoamista shoppailu- ja ruokailumahdollisuuksista ja voin ilolla kertoa, että molempia löytyy yllin kyllin. 

Heräsimme seuraavana aamuna aikaisin ja olimme melkein ensimmäiset asiakkaat aamupalalla. Aamupalan jälkeen lähdimme tehoturisteina kiertämään nähtävyyksiä. Meillä olikin hyvät puitteet kuvata sillä muita turisteja ei vielä siihen aikaan kaupungilla näkynyt. Totesimme päänähtävyyden, Marina Bayn, jälkeen että nyt tämä kaupunki onkin nähty ja niinhän se oikeasti melkein olikin. Päivän mittaan lämpötila kipusi hiljallee melkein sietämättömäksi. Sillä oli omat positiiviset sekä negatiiviset puolensa; Miika malttoi shoppailla sisätiloissa tavallista pidempään, mutta jo ulkona kävelemisen ajatteleminenkin sai hien valumaan. Sisätilat täällä ovat todella viileitä ja välillä tuntuu että jopa liiankin kanssa. Syömässä olemme käyneet koko edellisen viikon edestä ja evääksi ottamamme hääkarkit ovat kuluneet yllättävän nopeasti. Ruoan etsiminen ei täällä tosiaankaan ole vaikeaa (paikallinen taksikuski oli oikeassa) mutta terveellisien vaihtoehtojen löytäminen on osoittautunut puolestaan todella haastavaksi.

Toisena päivänä uskallauduimme myös tutustumaan pienen kuntoilu- ja lepohetken jälkeen hotellin uima-altaaseen, joka sijaitsee hotellin katolla. On jotenkin huvittavaa ottaa aurinkoa aurinkotuolissa ja käydä aina välillä altaalla pulahtamassa kun ympärillä on toinen toistaan korkeampia kerrostaloja. Joten se siitä yksityisyydestä.

Unirytmi on näyttänyt kääntyneen melkein kuin itsestään ja olemme pystyneet pitkittämään yöuniamme päivä päivältä enemmän. Kolmantena päivänä rentouduimme, uimme kilpaa altaalla ja kävimme kiertämässä läheisessä puistossa. Puisto osoittautuikin koko kaupungin hienoimmaksi nähtävyydeksi valtavien puineen ja pitkine liaaneineen - viidakko keskellä suurkaupunkia, vau! Muutoin kaupunki ei juurikaan tehnyt meihin vaikutusta. Iso kaupunki ja nähtävyyksiä riittää päiväksi tai kahdeksi. Tosin välilaskukaupungiksi varmastikin sen vuoksi täydellinen. 

On neljäs häämatkapäivämme, on aika vaihtaa maata ja maisemaa..  

- Maiju

2 kommenttia:

  1. Huikea matka vasta alkumetreillä, hyvältä näyttää ja paljon maahtavia paikkoja edessäpäin. Nauttikaa matkasta ja toisistanne, kokeneina reissaajina osaatte ja tiedätte, mutta anyway, be careful out there.

    VastaaPoista
  2. KIITOS TEILLE ihanasta hääjuhlasta, ilman teitä ei olisi voitu kokea olevamme taas nuoria ja hauskuttaa nuorisoa. Ihan täydelliset häät ja hääpari!! Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista