keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sydney - asuntoa etsimässä

Miikan työpaikkaruokala
Ensimmäinen viikonloppumme oli aurinkoinen ja lämmin. Lauantaina kävimme ensimmäisessä asuntoesittelyssämme Brighton le Sandsissa. Olemme vertailleet eri alueita ja tulleet siihen tulokseen että Brighton vastaa kaikkia tarpeitamme - ranta lähellä, asunnot halvempia, alueena suhteellisen rauhallinen ja lähellä Miikan työpaikkaa. Tämä asunto ei kuitenkaan ollut ihan sitä mitä haimme, joten päätimme tutustua rantaan. Brighton le Sands sijaitsee isossa lahdessa, joten siellä ei isoja aaltoja ole niin kuin Coogeella, Maroubralla tai Bondilla. Lisäksi huomasimme iloksemme että rannalla oli aidattu uintialue. Siellä lilluessa ei tarvinnut jännittää mihin veden alla törmää sillä ilmeisesti tähän aikaan ainakin pohjassa oleilevat rauskut ovat yleisiä.

Brighton le Sands
Sunnuntaina puolestaan suuntasimme salitreenin jälkeen kuuluisalle Bondi Beachille. Kaunis sunnuntaipäivä oli tuonut rannalle muitakin auringonpalvojia. Vaikka tiesimmekin mitä odottaa, ei näkemämme lisännyt paikan viehätystä. Lipuilla merkityt uintialueet olivat tupaten täynnä joten isoissa aalloissa yhteentörmäykset olivat väistämättömiä. Kalliin parkkeerauksen vuoksi päätimme lähteä lounaalle Maroubralle. Tosin sielläkin oli ihmisiä sen verran, ettei parkkipaikan löytäminen ollut helppoa. Söimme hampurilaisateriat ja istuskelimme hetken rannalla ennen ”kotiin” paluuta.

Meillä on edelleen hieman rytmit sekaisin ja unta tuntuu riittävän. Olemme menneet melkein joka ilta 9 aikaan nukkumaan ja heräämme viimeistään 8 aikaan, jopa vapaapäivinä.Vaikka ehkä olemme juuri nyt oikeassa rytmissä, vaikka se eroaakin paljon Suomessa tottumaamme.

Vuokra-auto
Maanantaina kävimme avaamassa paikallisen pankkitilin. Jostain syystä suomalaiset korttimme eivät ole täällä toimineet (paitsi automaatilla), joten paikalliset kortit tulevat tarpeeseen. Pankkitilin avaaminen sujui vaivatta lukuisista netissä kirjoitetuista pelotteluista huolimatta. Olimme tehneet hakemuksen netissä, joten pankissa meidän tarvitsi enää vain allekirjoittaa muutama paperi ja pankkitili oli avattu.

Takaisin tulomatkalla raju ukkoskuuro yllätti meidät ja loi todellisia lisähaastetta liikenteeseen. Ajaminen on muutenkin täällä haasteellista, sillä lähes kaikki aiemmin opittu on täytynyt unohtaa. Liikennesäännöt, liikennemerkit, liikenteen kulkusuunta, vilkun paikka ja monta muuta asiaa täytyi sisäistää uudelleen. Vettä tuli taivaantäydeltä ja näkyvyys oli huono. Paikka paikoin vettä oli tiellä ainakin puoli metriä ja liikenne oli täysin sekaisin. Myöhemmin kuulimme uutisista että vettä oli satanut kerralla kuukauden edestä ja vedenpaljous oli vaatinut ainakin yhden ihmishengen. Lisäksi salama oli iskenyt kahta paikallista miestä, joista toinen tapahtui ihan tässä lähellä. Haasteista huolimatta sain kuitenkin kuljetettua Miikan turvallisesti takaisin töihin ja itseni asunnolle. Voitteko uskoa, ajoin ensimmäistä kertaa yksin!

Pieni ukkoskuuro
Kuitenkin jouduin pian keskeyttämään ajoharjoitukseni sillä jo seuraavana päivänä palautimme vuokra-automme. Onneksi Miika sai lainaan firman ison pickupin, joten ainakin Miikan ajoharjoitukset jatkuvat.

Loppuviikko oli myös sateinen - winter is coming, niin kuin täällä kaikkialla kuulee. Keskiviikkona kävimme taas katsomassa paria asuntoa, mutta emme vielä uskaltaneet tehdä hakemusta. Asunnon täytyy olla sellainen missä oikeasti viihtyisimme, jotta uskaltaisimme tehdä hakemuksen. Asuntohakemus on sitova, joten voimme tehdä hakemuksen vain yhteen asuntoon kerralla. Alkuun meillä oli litania vaatimuksia, mitä halusimme tulevassa kodissamme olevan. Myöhemmin jouduimme kuitenkin joustamaan näistä vaatimuksista, sillä väliaikaismajoituksemme on kallis ja jonkinlainen asunto olisi löydettävä. Lisäksi kilpailu "hyvistä" asunnoista tuntui olevan suuri.

Seuraavana viikonloppuna suunnittelimme käyvämme useammassa asuntoesittelyssä. Kuitenkin olimme vakuuttuneita heti ensimmäisen asuntoesittelyn jälkeen, että tämä oli etsimämme. Päätimme siis tehdä hakemuksen. Tästä päätöksestä huojentuneina aioimme nauttia hieman rantaelämästä, nyt kun aurinkokin taas paistoi.

Lähetimme tekemämme asuntohakemuksen seuraavana maanantaina ja saimme heti vastauksen, että asunto on meidän. Olimme todella helpottuneita tästä iloisesta uutisesta. Tuntui kuin iso taakka olisi pudonnut harteilta. Asunnossa oli esittelyhetkellä juuri pintaremontti käynnissä ja asunto näytti suorastaan räjähtäneelle. Tämä saattoi olla suorastaan onnenpotku meille, sillä kilpailemaan meistä ei vuokraushistorian puutteen vuoksi olisi ollut. Täällä hakijan täytyy todistaa kykynsä maksaa erilaisin dokumentein, joista jokaisesta saa tietyn verran pisteitä. Pisteitä saisi muun muassa passista, paikallinen pankkitilistä ja ajokortista, medicare-korttista, vuokrahistoriakirjasta sekä sähkö-, puhelin- tai kaasulaskusta.

Seuraava vaihe olikin maksaa välittäjälle vakuusmaksu eli yhden viikon vuokra. Sovimme, että kirjoitamme vuokrasopimuksen viikonpäästä maanantaina, jolloin saamme myös avaimet ja luvan muuttaa uuteen asuntoomme. Vihdoin! Kuitenkin edessä on vielä paljon haasteita, sillä auton etsinnän lisäksi aloitamme jääkaapin ja muiden kodintarvikkeiden metsästyksen. Päällimmäisenä tunteen tällä hetkellä ovat kuitenkin ilo ja onni – ”Because I’m happy”. 


- Maiju

1 kommentti: