torstai 17. huhtikuuta 2014

Sydney - urheilun riemua

Aamulenkillä
Ensimmäinen viikko omassa kodissa meni nopeasti. Minulla oli kädet täynnä töitä, sillä asunto oli kauttaaltaan ikilian peitossa ja niin kuin jo aikaisemmin mainitsin suoritin koko siivousurakan lähinnä hammasharjalla. Kylpyhuone ei ole mikään pieni, joten kaiketi kulutin eniten aikaa siellä mutta keittiökin sai jynssäyksen päätteeksi aivan uuden ilmeen. Kuvittelimme, että keittiön kaakeliseinä on todella kulunut, mutta sitä kiillottaessani totesin, että seinä olikin vain todella likainen. Nyt vain täytyisi keksiä keino, jolla saisin myös asunnon järkyttävän likaiset ikkunat pestyä. Olohuoneen ikkuna ei aukea ollenkaan ja makuuhuoneen ikkunoista nousee pelkkä alaosa. Täällä ei varmaankaan pestä ikkunoita ulkoapäin ollenkaan vai tilataanko kerrostaloihin joka kevät ulkopuolinen ikkunanpesijä?

Siivouksen ohella olen toki hoitanut myös muita kotirouvan velvollisuuksia kuten käynyt ruokakaupassa sekä kokkaillut ahkerasti. Ruokakauppa onkin ihan nurkan takana, joten kaupassa käynnistä on muodostunut minulle lähes päivittäinen ohjelmanumero.

Viikonloppuna saimme vihdoin keittiönpöydän, joten nyt meidän ei tarvitse enää syödä lattialla. Miikan työkaveri toi vanhan keittiönpöytänsä meille, josta maksoimme lähinnä vain muodon vuoksi. Kaupanpäälle saimme vielä kantoapuakin. Pöytä oli juuri sellainen kuin olimme toivoneetkin ja lisäksi huomasimme, että vastavaihdetut tuolinpäälliset sopivat täydellisesti yhteen asuntomme kokolattiamaton kanssa. Keittiönpöydän lisäksi saimme viikonlopun aikana hommattua myös tv-tason. Television olimme jo tilanneet aikaisemmin nettikaupasta ja odotimme sen tulevan seuraavalla viikolla.


Ensimmäinen viikkomme Brighton le Sandsissa oli pääsääntöisesti pilvinen ja sateinen. Pääsimme kuitenkin nauttimaan myös jonkin verran ulkoilusta. Ulkoilumahdollisuudet ovat täällä parhaasta päästä, sillä noin 10 kilometrin mittaisen rantakaistaleen viertä kulkee mahtava pyörä-/kävelytie, mikäli hiekalla juokseminen ei houkuta. Lisäksi rannalta löytyy useita nurmikkoalueita sekä yksinkertaisia kuntoilulaitteita, joissa voi harjoittaa lihasvoimaa.

Uusi kuntosalimme
Ainoastaan hyvää kuntosalia emme ole onnistuneet löytämään. Olemme hyödyntäneet muutamien isojen saliketjujen viikon tutustumisjaksoja ja treenanneet ilmaiseksi koko täällä olomme ajan. Salit ovat olleet meidän makuumme kuitenkin vähän liian fiinejä, muuten vain epämiellyttäviä tai liian kalliita. Tästä johtuen Miika alkoi puhua minulle Power Rackista ja miten sellaisen saisi helposti pystytettyä toiseen makuuhuoneeseemme. En alkuun pitänyt ajatuksesta sillä pelkäsin, ettei minun tulisi kuntoiltua ilman salijäsenyyttä. Lisäksi minua epäilytti miten vieraat tulevat meillä viihtymään kun joutuvat nukkumaan kirjaimellisesti salilla. Miika sai minut kuitenkin vakuutettua ja kävimme hakemassa tällä viikolla sellaisen. Nyt meillä on sitten oma kuntosali (m&mGym) toisessa makuuhuoneessa. 

Kuntosalin lisäksi meillä on nyt myös kodin viihdepuoli turvattu, sillä saimme sekä tv:n että laajakaistan alkuviikosta. Internet toimi kohtuullisen hyvin ja totuimme pian uuteen 42-tuumaiseen televisioomme, joka tuntui alkuun liian pienelle.

Loppuviikkoa kohden kelit paranivat ja pääsin päivisin nauttimaan myös auringosta. Miika ei viikolla pitkistä työpäivistä johtuen kerkeä juuri auringossa ollakaan, sillä aurinko laskee jo puoli kuudelta ja Miikan työpäivä päättyy viiden aikaan. Iltaisin pimeä tulee nopeasti ja aamuisin on todella valoisaa. Suomessa meillä oli makuuhuoneessa pimennysverhot, mutta täällä sellaisia ei tunneta. Itse asiassa asunnossamme ei ole verhoille edes paikkoja, eivätkä osin rikkinäiset sälekaihtimemme estä valoa juurikaan. Olemmekin luultavasti sen vuoksi heränneet tavallista aikaisemmin, myös viikonloppuisin, eikä unta meinaa riittää aamu kahdeksaa pidempään.


Meillä onkin nyt kaksi pitkää viikonloppua peräkkäin. Ensin on pääsiäisviikonloppu ja seuraavalla viikolla Anzac Day (Australian and New Zealand Army Corps) eli toisin sanoen kaatuneiden muistopäivä. Meinasimmekin tehdä päivän tai parin reissun jonnekin lähistölle, mutta koska muilla on varmasti samat aatokset, joudumme varautumaan tavallista isompiin ruuhkiin sekä väenpaljouteen.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

- Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti