torstai 16. syyskuuta 2010

Rattopojat USA - Lähtötunnelmia

Kerrotaan ensin hieman matkan taustoja; eli pari vuotta sitten olimme viettämässä uuttavuotta kaveriporukalla (aka Rattopojat) ja päätimme lähteä Amerikkaan roadtripille. Idea unohtui joksikin aikaa, mutta itse ollessani vielä keväällä maailmanympärimatkalla sain pojilta viestin, että syksyllä lähdetään reissuun. Ei auttanut enää vastaan väittää, kun oli jo aiemmin tullut luvattua mukaan lähteä.

Reissun alku- ja päätepisteeksi valikoitui periamerikkalainen pikkukaupunki aavikon keskellä eli tuttavallisemmin Las Vegas. Tarkoituksena oli kiertää kolmen viikon aikana lenkki Las Vegasista Yosemiten kansallispuiston kautta San Franciscoon, ajella sieltä länsirannikkoa pitkin aina Los Angelesiin, jonka jälkeen palaisimme vielä viettämään aikaa Las Vegasiin. Mukaan lähti lopulta lähes kaikki ketkä alunperin olivat mukaan lupautuneetkin, eli itseni lisäksi Helsingistä lennolle lähtivät Tuukka, Niklas, Keimo, Vesa, Tomi ja JP. Lisäksi Vegasissa meitä olivat valmiiksi jo vastassa Tuomo ja Lasse jotka olivat saapuneet sinne jo muutamaa päivää meitä ennen suoraan Japanin reissultaan.


Lähdön hetki koitti lopulta ja lensimme Tukholman ja Chicagon kautta Las Vegasiin. Lähtiessä meille tarjottiin vaihtoehtona lentää Tukholma-Chicago välin sijaan Frankfurtin kautta, jolloin olisimme saaneet kukin 300 euron käteiskorvauksen. Raha olisi tietysti kelvannut, mutta olisimme myöhästyneet jatkolennolta joten emme suostuneet vaihtoon. Lento itsessään sujui ilman suurempia kommelluksia ja Chicagon välilaskun aikana kävimme kentällä syömässä food courtilla. Itse söin tulevia hampurilaisaterioita ajatellen kiinalaista ruokaa. Lopulta olimme vajaan 20 tunnin päästä perillä Vegasissa, jossa oli aikaeron vuoksi jo ilta.

Kentällä olikin vastassa oikea Vegasin meininki yksikätisine rosvoineen ja suurine mainoksineen. Osa porukasta kävi hakemassa toisen vuokra-auton ja osa kävi tietysti testaamassa pelikoneita. Tuomolla ja Lassella oli jo valmiiksi vuokrattuna Chevrolet Malibu ja toiseksi autoksi saimme Jeep Commanderin, seitsemänpaikkaisen tilaihmeen. Tarkoitus oli matkustaa rennosti joten varsinaisia matkustajapaikkoja oli autoissa yhteensä 12. Tosin Jeepin peräkontin istuimille ei kaksi aikuista miestä kovin helpolla mahdu. Lennosta ja aikaerosta väsyneinä ajoimme suoraan hostellille (Sin City Hostel), jonka Tuomo ja Lasse olivat todenneet edellisenä yönä kohtalaiseksi. Ensimmäisen yön majapaikka oli tosiaan ainoa etukäteen varattu koko reissulla, muut majapaikat oli tarkoitus etsiä matkan varrella. Ei muuta kuin kamat huoneeseen ja läheiseen ravintolaan syömään; ruoan jälkeen unta ei tarvinnut houkutella. Tietysti heti hostellin läheisyydessä oli myös eräitä Vegasin suosituimmista (ja yleisimmistä) kohteista; drive-in vihkipaikka sekä strippibaari. Ei tosin vierailtu kummassakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti