maanantai 20. syyskuuta 2010

West Coast


San Franciscosta suuntasimme autot kohti etelää rannikkoa pitkin. Tässä vaiheessa unohdimme myös tarkat aikataulut, koska ainoa rajoittava tekijä oli paluulento. Lassella, Tuomolla ja Tuukalla oli paluulento vajaa viikko ennen muita, joten tarkoituksena oli loppuporukalla viettää hieman aikaa myös Vegasissa roadtripin jälkeen.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Santa Cruzin kaupunki, joka sijaitsee reilun 100 kilometrin päässä San Franciscosta. Viihdyimme pikkukaupungin idyllissä ja rantahiekassa sen verran hyvin että jäätiin useammaksi yöksi ihmettelemään länsirannikon elämää. Löysimme myös kohtuuhintaisen hotellin/motellin, jossa oli sisäuima-allas porealtaan kera. Illat menikin siellä päivän rantalentopallopeleistä ja jenkkifutiksen heittelystä palautuessa. Lomasesonki oli selvästi jo ohi, koska rannalla ei paljon muuta porukkaa näkynyt.

Santa Cruzista löytyi myös mahtava vanhan-ajan pelihalli, nämä pitäisi saada Suomeenkin takaisin! Lisäksi kävimme porukalla keilaamassa ja häviäjäporukka (eli se mihin en itse kuulunut), joutui ostamaan Vodka of Gods-pullon paikalliselta Trader Joesilta. Tosin lopulta jäi hieman hämäräksi kenen pullo itseasiassa piti juoda ja oliko se enemmän rangaistus vai palkinto. Kaikki taisivat tosin jonkin verran maistella..


Kuten arvata saattaa seuraava päivä oli melko rankka itse kullekin, onneksi itse tajusin ottaa hieman rauhallisemmin, joten automatkakin meni suhteellisen mukavasti. Tällä kertaa jouduinkin Jeepin takimmaiselle penkkiriville, koska taisin olla ainoa, joka siellä pystyi istumaan ilman huonovointisuutta. Mutkitteleva rannikkotie oli maisemien puolesta kyllä hieno, mutta osa matkustajista olisi varmasti mielummin ajanut vuorien toisella puolella tasaista moottoritietä. Valitettavasti kesken matkan reitin vaihtaminen ei vuoriston vuoksi ollut mahdollista. Pysähdyttiinkin useasti päivän aikana "ihailemaan maisemia". . Tosin JP, Tuukka ja Vesa ajoivat moottoritien kautta Los Angelesiin katsomaan jalkapalloa. Todellisia Beckham faneja!

Selvisimme kuitenkin matkasta ja päädyimme lopulta Santa Barbaraan tai tarkemmin sanottuna naapurikaupunki Carpinteriaan. Itse Santa Barbarassa oli jotkin festarit käynnissä ja kaikki majoituspaikat täynnä. Vaikka olimme nyt eri kaupungissa pysyivät arkirutiinit edelleen samoina; makoiltiin päivät rannalla tai motellin uima-altaalla/porealtaalla ja välillä pompoteltiin lentopalloa tai jenkkifutista. Sunnuntain kunniaksi kävimme myös viettämässä päivän paikallisessa sporttibaarissa katsoen amerikkalaista jalkapalloa ja syöden rasvaista ruokaa. Lisäksi elokuvissa ensi-iltaan sattui tulemaan juuri sopivasti Machete, joka käytiin katsomassa paikallisessa nuhjuisessa elokuvateatterissa. Elokuva ja itse teatteri täydensivät sopivasti toisiaan.


Täytyy myös todeta että San Francicon rapujen yms. jälkeen alkoi melkoinen roskaruokakuuri; Taco Bell, Burger King, McDonalds & Subway tulivat tutuiksi. Tietysti välillä myös McDonald's ja Wendy's tuli testattua. Jotta elimistö sai tärkeitä proteiineja ja suoloja, tuli proteiinipatukoita ja beef jerkyä syötyä vähän joka välissä. Etenkin Taco Bellin ruuat jäivät hyvin mieleen, koska ne ovat melkoista mujua eli mättöä, josta on vaikea sanoa mitä on edes syömässä. Vatsa kuitenkin tuli joka kerta täyteen ja pysyttiin hyvin rantakunnossa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti