sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Santiago, Chile - kaupunkielämää

Viime päivityksestä onkin jo aikaa, joten käydäämpä läpi hieman viikon tapahtumia. Saavuttiin tosiaan maanantai-iltana Santiagoon. Lentokenttä oli ilmeisesti kärsinyt hieman maanjäristyksissä ja kaikki oli vähän mullin mallin. Laskeutumisen  jälkeen jouduimme odottamaan 20 minuuttia koneessa jonkin syyn takia, joka selitettiin vain espanjaksi. Lopulta kuitenkin päästiin pois koneesta. Matkatavarat oli näppärästi nostettu käytännössä keskelle kiitorataa yhdeksi suureksi läjäksi. Löydettiin kuitenkin rinkkamme lopulta, kun muut olivat vieneen omat laukkunsa pois. Itse matkalaukkujen turvatarkastus oli järjestetty kahteen suureen telttaan, jotka oli pystytetty terminaalien eteen. Meidän onneksemme pääsiäissaari on osa Chileä, joten kyseessä oli kotimaanlento ja matkatavaroita tai turvatarkastuksia ei enää Santiagon päässä tarvittu. Itse terminaalirakennukset oli suljettu, joten käveltiin ulkokautta parkkipaikalle.

Parkkipaikan luona oli runsaasti taksimiehiä odottelemassa, joten ei muuta kuin taksi alle ja hostellia kohti. Hostelli oli tosiaan varattu jo etukäteen ja se löytyi parin harhaanajon jälkeen. Itse hostelli on todella pieni ja meidän kerros käsittää vain kaksi huonetta, oleskelutilan ja keittiön. Toinen huone on ollut käytännössä koko viikon tyhjä, joten meillä on ollut koko kerros omassa käytössä. Myös hostellin sijainti on erinomainen aivan keskustan läheisyydessä.

Vaikka maanjäristys ei juuri Santiagoon pahasti ollut iskenytkään olivat käytännössä kaikki museot yms. suljettu. Useimmat niistä ovat vanhoja rakennuksia ja ulkoapäin ainakin monissa oli laasti lohkeillut seinistä. Yksi taidemuseo oli kuitenkin auki, johon pääsimme ihastelemaan Chileläistä taidetta.

Torstaina sattui myös mielenkiintoinen tapaus heti myöhäisen aamupalan jälkeen. Oltiin juuri lähdössä katselemaan kaupunkia, kun tunsin selväsi että ilmeisesti juna ajaa ohi hyvinkin lähellä. Tajusin kuitenkin ettei lähimailla kulje junia, joten kyseessä on selvästi maanjäristys. Vähän aikaa tarkkailtiin tilannetta, mutta kattolamppu ja televisio heiluivat jo sen verran että ajateltiin mennä pihalle. Päästiin kuitenkin vasta portaisiin asti, kun tärinä jo loppui. Myöhemmin maa tärisi vielä lisää, mutta selvästi lievemmin. Ollaan taas yhtä kokemusta rikkaampia!

Muuten viikko Santiagossa onkin mennyt leppoisissa tunnelmissa. Ollaan päivittäin käyty katselemassa kaupunkia ja vanhoja rakennuksia, lähinnä kuitenkin vain ulkoa päin. Koska asukkaita kaupungissa on enemmän kuin koko Suomessa, täältä löytyy myös melkoisen paljon tavarataloja, kauppakeskuksia ja muita ostospaikkoja. Niidenkin kiertelemiseen on saatu kulutettua pari päivää, mutta saaliiksi on saatu vain kameraan uusi muistikortti. Maijun mielestä paikallinen muoti on hieman jälkeenjäänyt suomalaisesta tai sitten se on melkoisen harppauksen edellä koko muuta maailmaa.

No mutta nyt on viikko keräilty voimia ja järjestelty käytännössä koko loppureissun kuljetukset valmiiksi, joten on hyvä aika jatkaa eteenpäin. Lento La Paziin, Boliviaan on huomenaamulla kello 6, joten tiedossa on hyvinkin aikainen herätys. Tietoa Bolivian internettilanteesta ei ole, joten ei taaskaan kannata huolestua, jos blogia ei päivitellä päivittäin.

-Miika

3 kommenttia:

  1. Järistykset ja tsunamit on koettu onneksi melko turvallisesti, nyt vaan nokka kohti uusia seikkailuja ja kokemuksia. Myötäisiä tuulia edelleenkin teidän purjeisiin; Pepiltä kehräykset ja naukaisut.

    VastaaPoista
  2. Onneksi siellä oli tällä kertaa pieniä maanjäristyksiä, selvisitte pelkällä säikähdyksellä. Toisinkin olisi voinut olla. Nyt sitten odotellaan mielenkiinnolla kuvia ja kertomuksia Boliviasta. Mukavaa jatkoa...

    VastaaPoista
  3. Aina nuo järistykset ja tsunamit aiheuttavat ylimääräisiä sydämentykytyksiä,jos teille,niin myös meillekin.Ainahan teille sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja niin kauan kun kaikki menee hyvin on mukavaa lueskella seikkailujanne.Tosin aina kun luen blogianne tulee ihan HIRRRRMUINEN ikävä teitä.

    VastaaPoista