maanantai 15. helmikuuta 2010

Rotorua, Uusi-Seelanti - edelleen märkää

Kolme päivää Rotoruassa vietetty ja kohta olisi lähtö hieman isonpaan kaupunkiin, Aucklandiin. Luovutimme huoneemme ja nyt odottelemme bussin lähtöä hostellilla katsoen Maailman Nopeinta Intiaania. Ja vettä sataa...


Ensimmäinen kokonainen päivämme Rotoruassa valkeni hyvin sateisena, päätimme kuitenkin urhoollisina lähteä kävelemään ympäristöön. Kuitenkin keli parantui kuin taikaiskusta ja takaisin tullessa huomasimme nenänpään ja hartioiden punoittavan ihan kiitettävästi. Pienellä kävelylenkillämme näimme paljon muta-altaita, kiehuvaa vettä ja yksi jättiläiskanoottikin. Tosin kiehuvien mutalillujen ihmetteleminen ei ollut niin meidän makuumme. Ensinnäkään emme pitäneet sellaisia rapakkoja edes kovin hienoina ja toisekseen ne haisivat uskomattoman pahoille. Kiertelimme myös hieman järven rannalla ja pongasimme omasta mielestämme pingviinejä, kuvailimme niitä innoissamme. Innostus laantui kuitenkin hyvin pian seuraavan opastaulun kohdalla, se ei ollutkaan pingviini vaan lintu nimeltä Pied Shag. Vielä kun rupesimme tarkemmin ajattelemaan totesitmme ettei pingviinejä varmasti asu edes järvissä. Noo, ei sitä tarvitse muille kertoa ettemme olleet meren rannalla. :)

Seuraava päivä oli edellistä synkempi ja aamusta vettä satoi oikein kunnolla. Edessä oli siis löhöilypäivä. Tosin kaupassa käynnin lisäksi Miika oli kehittänyt yhden pakollisen tehtävän, käynti parturissa. Miika on yrittänyt etsiä jo pitkään parturia ja nyt sellainen sattui olemaan ihan nurkan takana. Kauaa ei vanhemmalla herralla nokka tuhissut kun oli jo vedellyt Miikan tukan lyhyeksi. "Ihanaa": Miika totesi, kuulemma tunne oli kuin olisi ottanut paksun villapipon päästä pois. Loppupäivä menikin sitten syödessä, pakkaillessa ja elokuvia katsellessa. Ihan kiva välillä vain olla.

- Maiju






2 kommenttia:

  1. Hyvä, että maltatte välillä vähän löhöilläkin. Odotetaan innolla tietoja kaupunkielämästänne Aucklandissa!!!

    VastaaPoista
  2. Uutistoimistosta päivää:

    Macchu Picchu aukeaa Huhtikuussa uudestaan. Näin sannoo Martin Perez matkailuministeri.

    + vaadin kuvia Miikan kaljusta!

    Muta-altaat ja pingviinit kuulostaa todella "hyvältä"! Hyvää reeniä etelä-amerikan keikalle!

    VastaaPoista