keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Auckland, Uusi-Seelanti - Little Big City

Neljä tuntia bussissa ja koko matkan ajan satoi vettä. Perille päästyämme hostelli löytyi nopeasti, eli emme ehtineet kastua pahasti. Itse hostelli on kyllä musta lammas Uuden-Seelannin hostellien joukossa; likainen, vanha, ruma ja haisee pahalle. Oikeastaan samaa voisi sanoa itse Aucklandista; vaikea ymmärtää miten näin kauniissa maassa on näin ruma kaupunki (vaikka ei kaupunki-ihmisiä ollakaan, niin ruma mikä ruma).
Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää kaupungin julkista liikennettä, joka ei todellakaan toimi. Esimerkiksi bussit ajavat tiheään ja selkeitä reittejä, mutta tietoa reiteistä ei löydy mistään eikä kukaan oikein niistä tiedäkään mitään. Ainoa keino selvitä on pysäyttää bussi ja kysyä kuskilta neuvoa (Kaikki tekevät näin ja osa kuskeista on vissiin kyllästyneitä jatkuvaan kyselyyn). Selvittiin eilen kuitenkin busseja käyttäen Auckland Zoohon, joka oli hieno paikka. Saatiin hostellilta "kaksi yhden hinnalla"-kuponki, johon onnistuttiin vielä sisällyttämään opiskelija-alennus. Maksettiin siis yhteensä sisäänpääsystä yhden opiskelijan verran. Voi olla että tulevaisuudessa kupongeissa lukee selvemmin päteekö ne vain normaalihintaisiin lippuihin..


Eläintarhassa tosiaan vierähti lähes koko päivä, mutta nähtiin paljon eri eläimiä; muun muassa kirahveja. leijonia, tiikereitä, sarvikuonoja, virtahepoja, erilaisia apinoita (Maijun suosikkeja ehdottomasti), sekä sokerina pohjalla Kiwi-lintu. Uusi-Seelantilaiset kutsuvat itseäänkin Kiweiksi, joten eläin on eräänlainen kansallisaarre. Nykyään tosin erittäin uhanalainen. Kiwistä ei kuitenkaan voinut ottaa kuvia, koska se on yöeläin ja eläintarhassakin se eleli pimeässä. Sen verran siellä kuitenkin näki, että pääsi ihailemaan tämän lentokyvyttömän ja pitkänokkaisen sulkapallon edesottamuksia. Illasta ehdittiin vielä elokuviin katsomaan Avatar 3D (vihdoinkin), joka oli ihan ok elokuva (ja täällä liput maksoivat vain 8 euroa kappale).

Tämä päivä otettiinkin eiliseen verrattuna rauhallisemmin. Aamusta käytiin paikallisessa puistossa juoksentelemassa ja hyppimässä ja iltapäivästä lähinnä valmistauduttiin Tahitille siirtymiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pestiin pyykkiä ja käytiin kaupasta ostamassa matkalle vähän evästä. Tänään olisi vielä ohjelmassa rinkan pakkausta ja iltaruoka 
(perunoita, jauhelihaa ja punajuurta, jos jotain kiinnostaa [tietysti kiinnostaa..]).

Huomenna perjantaina tosiaan lennetään Tahitille kolmelta iltapäivällä ja ollaan perillä torstaina illasta. Ilmeisesti matkaa ei taitetakaan perinteisellä Airbussilla vaan tällä kertaa käytetään aikakonetta, mutta siitä lisää myöhemmin. Tahitilla ei huhujen mukaan internetiä juurikaan käytetä ja se on kallista, joten ei kannata huolestua, jos pariin viikkoon blogia ei päivitellä (anopille tiedoksi..). Ollaan kuitenkin turvassa hiekkarannalla riiippumatoissa palmujen alla kookosdrinkit kädessä!

-Miika

4 kommenttia:

  1. pisti hymyilyttään. hf gl gg etc. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun infosit tulevasta yhteyskatkoksesta.Lupaan,etten soittele aamuyöstä ainakaan viikkoon... Flunssan kourissa voi kyllä ajantaju kadota, joten vannomatta paras.Elämysrikasta matkaa!

    VastaaPoista
  3. Lähettäkää savumerkkejä, jos tulee vaikeuksia, pelastuspartio soutaa välittömästi apuun.
    Olkaa varovaisia niiden palmujen alla; jos putoaa käpy päähän, tulee pipi. Hyvää matkaa.

    VastaaPoista
  4. Ei tartte kirjoitella, kun vain lähettelette tekstiviestejä joka päivä hah..hah.. Pelkkä sana Tahiti kertoo paljon, nauttikaa!!

    VastaaPoista