maanantai 19. toukokuuta 2014

Sydney - teatteri vs. imax


Täällä on jo pitkään näkynyt mainoksia Disneyn The Lion King musikaalista, mutta jostain syystä noteerasimme sen vasta nyt. Asiasta innostuneina päädyimmekin varaamaan liput ensimmäiseen mahdolliseen näytökseen. Eri hintaisia lippuvaihtoehtoja oli useita. Olisin ehdottomasti halunnut parhaimmille paikoille, mutta koska seuraaviin näytöksiin oli jäljellä enää vain takarivin paikkoja ei meillä ollut vaihtoehtoja.

Darling Harbour
Esitys oli keskustassa Capiton Theatressa. Teatteri oli ensimmäisen kerran avannut ovensa vuonna 1928 ja tuon ajan tunnelmaa ja loisteliaisuutta oli edelleen aistittavissa. Teatterissa oli useita myytipisteitä, joista sai ostaa muun muassa sushia ja shampanjaa. Me olimme jo aikaisemmin käyneet hakemassa 7elevenistä hieman halvempia eväitä, joten gourmet vaihtoehdot saivat tällä kertaa jäädä. Myyntipisteiden lisäksi katsomossa kiersi jäätelömyyjiä, jotka varmistivat, että kaikilla oli varmasti tarpeeksi makeaa syötävää. Teatteri oli todella suuri ja ihmisiä oli paljon, yhtään tyhjää paikkaa ei ollut. Näkyvyys oli onneksi myös takarivistä hyvä. Katsomo nousi melko jyrkästi ylöspäin, joten emme loppujen lopuksi olleet kovin kaukana lavasta. Kolme kertaa kalliimmat liput, paremmilta paikoilla, eivät siis olisi antaneet kolmea kertaa parempaa kokemusta?

Leijonakuningas on ehdottomasti yksi Disneyn parhaita animaatioita, eikä se pettänyt minua teatterissakaan. Olin jo mainoksista nähnyt miten vaikuttavan näköisiksi kaikki eläimet ja lavasteet olivat tehty, mutta vasta esiripun auettua näin todella miten upeita kaikki hahmot olivat. Lavalle asteli toinen toistaan upeampia "eläimiä" ja alkumusiikista lähtien olin varma, että esitys tulisi olemaan jotain upeaa. Oletukseni osoittautui oikeaksi. Pyyhin vähän väliä kyyneleitä silmäkulmistani välillä ilosta, välillä surusta ja välillä ihan muuten vain. Esityksen lopuksi olisin voinut taputtaa loputtomiin, niin vaikuttunut esityksestä olin. Ehdottomasti paras musikaali jossa olen koskaan käynyt!


Viikonloppuna päätimme käydä musikaalin vastapainona elokuvissa. Tällä kertaa suuntasimme Darling harbourlle maailman suurimpaan IMAX-teatteriin (Image Maximum), jossa pyöri Godzilla. Elokuvana Godzilla ei ollut (ainakaan minun mielestäni) sieltä parhaimmasta päästä, vaikka olikin ihan katsottava ja 3D:nä toimiva. Tavallisissa elokuvateattereissa näkemiimme 3D-elokuviin, ja yleensäkin elokuviin, verrattuna IMAX oli kyllä jollain tapaa vaikuttavampi. Kuitenkaan en mitään suurta eroa tavalliseen elokuvateatteriin verrattuna huomannut. Olihan se Godzilla iso ja esineitä "lensi" melko uskottavasti naamalle, mutta ehkä jotain kuitenkin puuttui. Mielestäni hintaansa nähden IMAX-teatteri oli hienoinen pettymys. Ehkä meidän olisi täytynyt mennä katsomaan Godzillan sijasta esimerkiksi joku vedenalainen dokumenttielokuva, jotta olisimme saaneet tästä korkealaatuisesta elokuvaelämyksestä kaiken irti? IMAX-teatteri kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä itse kokemassa!

- Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti