tiistai 30. kesäkuuta 2015

Hei hei Sydney!


Olemme asuneet nyt yhteensä 1,5 vuotta Australian "lämmössä". Toisessa maassa asuminen on ollut mielenkiintoinen kokemus, jota suosittelen ihan jokaiselle. On kuitenkin ihanaa palata takaisin koti-Suomeen. Työskentely täällä ei osoittautunut yhtään sen kummallisemmaksi ja asuminenkin tuntui aika luontevalle. Olemme saaneet täällä paljon uusia tuttavia ja ystäviä joita jäämme kovasti kaipaamaan. Onneksi nykyään yhteydenpito on helppoa vaikka välimatkaa onkin paljon. Myös meri ja ilmasto ovat varmasti asioita joita muistelemme lämmöllä.

Perheemme kasvoi täällä ihanalla pienellä neidillä jonka myötä saimme lisähaastetta arkeemme ja kokemuksestamme tuli kaikinpuolin erilaisempi kuin olisimme uskoneet. Kyynel silmäkulmassa odotan nyt malttamattomana vauvan ja uusien isovanhempien ensimmäistä kohtaamista. Ikää neidillä on jo kolme kuukautta ja vauva-arki on alkanut sujua päivä päivältä paremmin. Alkuvaikeudet tuntuvat vihdoin jäävän taa ja olemme voineet keskittyä muuton lisäksi myös muihin asioihin.Innostuimme uudelleen Sydneyn nähtävyyksistä ja kiersimme niitä ahkerasti "olemmekovarmastinähneetkaiken"-stressissä. Sydneyn keskusta tuntui pienen tauon jälkeen taas mielenkiintoiselle. Kävimme ennen lähtöä esittelemässä vauvalle Australian vedenalaista elämää Aquariumissa sekä kuuluisimpia julkkiksia Madame Tussaudsissa. Samana päivänä kävimme vielä ihailemassa Vivid Sydenyn värittämää kaupunkia Sydney Towerissa. Ensimmäinen kaupunkikierros vauvan kanssa oli kaikin puolin onnistunut. Vauva oli kuitenkin reissusta sen verran poikki, että nukkui seuraavana yönä ensimmäisen kerran kunnon yöunet; 7 tuntia yhteen putkeen. Tämä oli melkoinen ihme, sillä viime aikoina vauva on heräillyt syömään parin tunnin välein. Tosin muutaman yön jälkeen olimme jo taas normaalissa rytmissä.


Tämän lisäksi kävimme myös ensimmäisen kerran Sydneyn toisessa eläintarhassa Taronga Zoo:ssa. Eläintarhaan pääsee kätevästi lautalla Circular Quay:sta. Lauttamatka on kiva turistiaktiviteetti hienoine maisemineen mutta myös kätevä kulkuvälinen esimerkiksi Manlyyn tai Watsons Baylle. Itse eläintarha ei ollut mitenkään erikoinen mikäli tavoitteena on nähdä Australian eläimiä. Itseasiassa mielestäni parempi vaihtoehto sille on pienempi eläintarha Darling Harbourissa.

Viikonloppuaktiviteettien lisäksi olen saanut aikani kulumaan mukavasti ystäväni ja hänen myös kohta kolmen kuukauden ikäisen vauvan kanssa. On ollut ihanaa kun on ollut joku jonka kanssa jakaa huolia ja vaihtaa ajatuksia äitiydestä sekä lapsen kasvatuksesta. Olen myös varma, että vauvammekin ovat nauttineet toistensa seurasta. Näitä kamuja jäämme todella kaipaamaan!Lähtö on tuntunut pitkään hyvin kaukaiselle vaikka päivät ovatkin huvenneet yllättävän nopeasti. Vasta viimeisen siivouspaniikin aikana lähtö alkoi todella konkretisoitua. Kävimme hyvästelemässä ihanan rantamme ja kastelimme vauvan varpaita merivedessä. Nyt olimme valmiit lähtemään kotiin!

Nähdään Suomessa!

- Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti