lauantai 6. syyskuuta 2014

Sydney - Kevät


Kevät alkoi virallisesti tämän kuun alussa. Puissa näkyy jo hiirenkorvia ja ilma on aavistuksen lämmennyt vaikkakin edellinen kuu oli erittäin sateinen. Odotamme kovasti kesää ja lämpimämpiä kelejä jotta pääsisimme viettämään oikeaa australialaista elämää rannalla ja meressä.

Arki rullaa edelleen samalla tahdilla. Ainoa viimepäivien arjen erikoisuus oli auton puhjennut rengas. Se ei kuitenkaan ehkä ollut ihan se kaivatuin muutos arkeen. Huomasin tosiaan torstai-iltana, että auton rengas oli puhki. Olin jo tietysti muutaman päivän ajellut tyhjällä renkaalla sillä olin maininnut Miikalle edellisiltana, että auto kolisee kuopista mentäessä kummallisesti. Mitään muuta erikoista en huomannut. Tyypillinen nainen? Ei auttanut muuta kuin ruveta renkaan vaihtoon, mutta koska emme omistaneet tunkkia oli meillä edessä melkoinen ongelma. Kaikki tunkkeja myyvät liikkeet olivat tietysti jo kiinni, mutta hetken etsittyämme löysimme tuurilla yhden auki olevan liikkeen. Saimme tunkin ja saimme vaihdettua ehjän renkaan alle.


Myös viikonloppuohjelma on muotoutunut suurin piirtein samanlaiseksi: nukutaan myöhään, syödään tukeva aamiainen samalla kun katsellaan Yle Areenasta ohjelmia, urheillaan ja katsellaan elokuvia. Olemme kuitenkin koittaneet hieman terästäytyä ja olemme muutamana viikonloppuna käyneet katselemassa paikallisia nähtävyyksiä. Meidän täytyisi ehkä aktivoitua enemmänkin kun nyt täällä kerran olemme. Tosin kelien puolesta emme mitään vaelluksia tai muita ulkoaktiviteetteja ole voineet edes suunnitella.


Intouduimme yhtenä viikonloppuna keskustan nähtävyyksistä. Vein Miikan The Rocksin alueelle, jossa olin jo aikaisemmin käynyt vieraittemme kanssa. Alueelle oli juuri jonkinlaiset markkinat ja ihmisiä oli pilvin pimein. Myynnissä oli muun muassa metrilakua, mutta pitkän jonon vuoksi jätimme nuo herkut ostamatta. Seuraavaksi suuntasimme Harbour Bridgelle. Emme ole koskaan kävelleet siltaa pitkin, joten päätimme tehdä sen tänään. Onneksi keli oli hyvä ja saimme nauttia hienoista maisemista, vaikka itse sillalla käveleminen ei mikään erikoinen kokemus ollutkaan.


Viime viikonloppuna päätimme lähteä ajelemaan Wollongongiin, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Sydneystä etelään. Harmiksemme päivä oli todella sateinen, mutta päätimme silti jatkaa matkaa. Oikeastaan matkamme päätarkoitus oli Kiamassa sijaitseva Blowhole, jonne matkaa Wollongongista oli vielä muutama kymmenen kilometriä. Kävimme hakemassa matkalla lounaaksi pitsaa, jonka nautimme tyrskyistä merta katsellen. Tuuli oli navakka ja toinen toistaan kovemmat sadekuurot rummuttivat automme kattoa.

Blowhole on rannalla oleva aukko, josta merivesi purkautuu ilmanpaineen vaikutuksesta jopa 25 metrin korkeuteen. Harmiksemme juuri reiälle päästyämme taivas repesi ja olimme sekunneissa läpimärkiä. Minua sade ei haitannut sillä olin pukeutunut sateenpitäviin vaatteisiin mutta Miika oli pelkissä tuulipuvunhoisuissaan kuin uitettu koira. Ei auttanut muuta kuin juosta takaisin autolle. Onneksi näimme kuitenkin yhden ison pärskäytyksen. Kuivattelimme hetken autossa ja sateen taas hellittäessä kävin nappaamassa pärskeistä muutaman kuvan. Miikalla oli kuitenkin märistä housuista johtuen niin epämiellyttävä olo, että pääsimme lähteä ajelemaan takaisin kotiin. Tällä kertaa ajoimme Great Pacific Drivea pitkin. Maisemat olivat paikka paikoin upeita ja voittavat ainakin menomatkan moottoritien maisemat.


Huomenna täällä vietetään isänpäivää. Hyvää isänpäivää siis kaikille isille täältä Australian maalta!

- Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti