lauantai 27. syyskuuta 2014

Sydney - hyökkivät linnut

Kesä on jo ovella. Ilma on jo pääsääntöisesti ihanan lämmin, jopa aamuisin. Tänäänkin auton lämpömittari näytti aamulla +18 astetta vaikka taivas oli täysin pilvinen. Takista en ole kuitenkaan uskaltanut vielä luopua ja se kulkee jatkuvasti mukanani vaikka juurikaan käyttöä sille ei ole. Täytyy se kai pikkihiljaa uskoa, että kesä tulee.

Watsons Bay
Linnutkin ovat aloittaneet pesimisen näin kesän kynnyksellä ja etenkin paikalliset harakat puollustavat pesiään agressiivisesti. Saimme hoitotyttöni (14 kk) kanssa varoittavan esimerkin siitä, että Australiassa täytyy tosiaan olla valppaana kaikkien eläinten suhteen. Olimme rauhallisella päiväkävelyllä puistossa ja hoitotyttöni käveli noin kahden metrin päässä minusta. Harakka (Magpie) lensi aivan hoitotyttöni viereen, mutta en ollut siitä huolissani. Harakat ovat todella yleisiä lintuja täällä ja niitä näkee paljon muun muassa puistoissa. Yhtäkkiä lintu hypähti hoitotyttöni taakse ja hyökkäsi kynnet ja nokka tanassa hoitotyttöni päälle yrittäen raapia silmiä. Lintu onneksi säikähti huutoani ja lensi pois mutta tyttö säikähti kovasti ja sai muistoksi vekin silmäkulmaan. Nykyään tyttö tunnistaa linnut jo pelkän äänen perusteella. Myöhemmin luin, että linnut tosiaan ovat jonkinlainen ongelma täällä keväisin ja etenkin pyöräilijät saavat usein linnut näkemään punaista. Täältä löytyy ohjeet miten linnuilta voi suojautua.

Watsons Bay
Lähdimme isänpäiväviikonloppuna, jota vietettiin täällä tämän kuun alussa, uhmaamaan ruuhkaa ja ihmispaljoutta ja suuntasimme Watsons Baylle lounaalle. Miika ei ollut aikaisemmin siellä käynyt, joten nyt kun päivä näytti suhteellisen aurinkoiselle päätimme käyttää tilaisuuden hyödyksi. Ruuhkaa eikä liioin ihmisiäkään ollut liikenteessä juhlapäivästä huolimatta. Söimmee fish & chipsit nurmikolla ja nautimme lämpimästä päivästä. Lounaan jälkeen kapusimme näköalapaikalle ihailemaan maisemia. Tumma sadepilvi vyöryi kuitenkin niin uhkaavasti kohti meitä, että päätimme palata takaisin autolle. Sade alkoikin juuri sopivasti autolle päästyämme. "Aurinko paistaa ja vettä sattaa....".

Watsons Bay
Pari viikonloppua takaperin uskallauduin ensimmäistä kertaa lenkille shortseissa ja pienessä topissa (Miika on tosin lenkkeillyt koko talven shortseissa ja T-paidassa). Lisäksi päätimme jättää tällä kertaa kengät kotiin ja juosta lenkin paljain varpain. Shortsivalinta osoittautui oikeaksi sillä rannalla oli todella lämmin. Tämä olikin oikeastaan kevään ensimmäinen kunnon rantakeli. Rannalla oli melkoinen kuhina ja uimareiden lisäksi jäätävän kylmä vesi oli täynnä vesiskoottereita ja muita bensalla käyviä vesileluja. Juokseminen ei ollut niin nautinto kuin yleensä sillä olemme tottuneet, että ranta on suhteellisen tyhjä, mutta tällä kertaa saimme väistellä tosissamme rannalla leikkiviä lapsia sekä rannalle viritettyjä onkia.


Urheilun lisäksi viikonlopun ohjelmassa oli eläintarha sekä Madame Tussauds. Miika osti samanlaisen vuosijäsenyyden, joka minulla jo työnpuolesta on. Jäsenyys oli hyvässä tarjouksessa ja nyt pääsemme käymään esimerkiksi eläintarhassa ja Aquariumissa niin usein kuin haluamme. 

- Maiju 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti