tiistai 8. heinäkuuta 2014

Sydney - Fine diningia

Miika vei minut syntymäpäiväni kunniaksi syömään Arras nimiseen ravintolaan. Ilta tuli minulle täytenä yllätyksenä. Olin kuvitellut, että juhlistaisimme ikääntymistäni käymällä jossain lähiravintolassa mutta Miika olikin varannut meille pöydän keskustassa sijaitsevasta fine dining ravintolasta. 


Aloinkin heti aamulenkin jälkeen valmistautumaan iltaan. Päätimme jättää tällä kertaa auton kotiin ja suunnata keskustaan bussilla. Bussiyhteys meiltä keskustaan on tosiaan todella huono. Matka kestää tunnin ja illalla on turha odotella kotiinpäin menevää bussia sillä niitä ei ole. Keskustaan päästyämme ilta oli jo pimentynyt ja viileä tuuli puhalteli mereltä päin. Onneksi olimme pukeutuneet kelin mukaisesti, eikä ravintolaankaan ollut pysäkiltä pitkä kävelymatka.

Olimme ravintolan ensimmäiset asiakkaat, mutta se ei meitä haitannut sillä saimme heti useamman tarjoilujan huomion. Hetken ruokalistaa tutkittuamme päädyimme tilaamaan maistelumenun (degustation), johon kuului kaiken kaikkiaan kymmenen eri ruokalajia. Lisäksi koska olimme juhlatuulella otimme myös menuun sopivan viinipaketin. Ruoka oli hyvää ja oli ihanaa maistella erilaisia ruokia ja niihin sopivia viinejä. Tosin puolessa välissä menua aloin jo huolestua pystyisinkö tosiaan juomaan kaiken sillä kaatoja oli yhtä paljon kuin ruokalajejakin. 


Maha tuli totisesti täyteen, eikä makean nälkääkään jäänyt sillä kaksi viimeistä ruokalajia oli makeita. Jälkiruokaviininä meille tarjoiltiin sakea eli riisiviiniä. En ole juuri jälkiruokaviinien ystävä, mutta sake oli kyllä miellyttävä uusi tuttavuus. Saken jälkeen meille tarjoiltiin vielä teetä ja iso tarjottimellinen toinen toistaan herkullisemman näköisiä pieniä jälkiruokia. Saimme tutustua tarjottimeen muutaman minuutin ajan ja kasata lautasillemme niin paljon herkkuja kuin jaksaisimme syödä. Mahamme olivat jo pullollaan emmekä harmiksemme pystyneet maistamaan läheskään kaikkia herkkuja. 

Kaiken kaikkiaan illallistimme viisi tuntia ja kello lähenteli jo puolta yötä kun siirryimme ravintolasta kadunvarteen etsimään taksia. Ilta oli täydellinen. Kiitos Miika ihanasta illasta ja isohali sinne Suomeen teille kaikille minua muistaneille! <3

- Maiju 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti